dinsdag 21 mei 2013

Het rode kippetje, van Max Velthuijs.

Vorige week nog maar eens ver verhaal van het rode kippetje voorgelezen. De boeken van Max Verhuijs behoren hier bij de favoriete. Zijn ook gelijk boeken die tot leuke gesprekjes leiden. Met het rode kippetje, en dan vooral met de hond, de kat en de eend die niet willen werken, kwamen we uit bij de Bijbeltekst 

Die niet werkt zal niet eten - 2 Tessalonicenzen 3:10

We hadden het verhaal van het rode kippetje al eerder gelezen, en vooral ook al eerder "gezien". Op de site van Piekie staan een heleboel digi-boeken en daar staat dit boek ook tussen. Is zeker een mooi om te kijken, Bloem heeft al heel wat plezier beleeft aan de digi-boeken. Verder staan er op de site ook een heleboel leuke les-ideeën én materialen, allemaal gratis te downloaden. Echt een aanrader!

Op you-tube staat het boek ook voorgelezen. Evenals vele andere boeken van Max Velthuijs. 

Bij dit boeken deden we vorige week een kleine opdracht. Bloem legde het veel voorkomende zinnetje " Ik doe het wel alleen, zei het rode kippetje" op de letterdoos.


Daarna "tekende" ze de letters na op haar blad. Ik schrijf hier tekenen, omdat we nog niet zijn begonnen met schrijf lessen. Daarvoor is het nog veel te vroeg. Schrijven is iets totaal anders al lezen. De fijne motoriek moet ook zeker goed genoeg zijn, anders wordt het beslist een drama. Uit haar zelf "tekent" ze gerust woorden na, "schrijft" ze haar naam, of doet ze "oefeningetjes zoals deze. Maar we houden het gewoon leuk. Geen druk erop. Speels leren we veel meer.
Na het woordjes schrijven, tekende ze nog bij het verhaal. Het werk het kippetje tussen hogen graanstelen. Ik vond het goed gelukt :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten