dinsdag 28 mei 2013

Bewaar je oog voor wat je ziet. Zondagschoolliedje.

Afgelopen zondag in de zondagsschool het liedje "bewaar je oog voor wat je ziet" aangeleerd aan de kinderen. Daar we met verschillende nationaliteiten zitten is een Nederlands liedje aanleren altijd een uitdaging :-) Maar deze ging erg goed. Is ook niet zo moeilijk daar er veel herhaling in zit. We hebben dan de Bijbeltekst uit Marcus behandeld, dat we zoutend moeten zijn. Dat je aan je leven moet kunnen zien dat je een christen bent. Dus dat je moet opletten bij wat je doet met je zintuigen. Wat je ziet, hoort, zegt, doet of waar je gaat.... Het is een erg simpele tekst, maar met veel waarheid erin.
Bij dit liedje kun je ook leuk met gebaren werken, dat helpt bij het aanleren ook enorm. Nog een weekje of twee oefenen en dan mogen ze het samen zingen in de zangdienst. 

Als kort werkje erbij had ik een hand afgeprint en deze versiert met verschillende "lijntjes, stippen, krullen...." 
We steken vooral tijd in het Bijbellezen, maar de kinderen willen natuurlijk ook graag iets "doen". Ik had eigenlijk niet verwacht dat dit werkje zo'n succes zou zijn. Ook de kleinste kinderen, die meestal nog krassen, hadden er werkelijk wat moois van gemaakt. Met Bloem doe ik regelmatig zulke werkjes omdat het een goede oefening is voor de fijne motoriek. En met verschillende kleuren is het resultaat ook nog mooi!
Maandag heeft ze dan nog een hand gedaan, gewoon omdat het zo leuk was :-)
Het hoeft dus echt niet heel ingewikkeld te zijn...


Op deze site kun je de volledige tekst van het liedje vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten