donderdag 21 maart 2013

Zinnetje lezen en tekenen


Sinds we deze manier van lezen en "schrijven" hebben ontdekt, hebben we al verschillende blaadjes gemaakt voor onze map. Deze wilde ik weer even delen.

De kip is bij de boom.

Het zinnetje had ik voordien duidelijk op een papiertje geschreven. Met de letter-doos had ze hem zo gelegd en ook kon ze hem vlot zonder hulp en zonder fout lezen!
Daarna een tekening gemaakt. Op elke tekening die Bloem maakt moet er een fel geel zonnetje op! 

Haar papa was gister toch wel erg trots dat het kleine madamke dit zo voor elkaar krijgt. Na alle leesproblemen die we met de drie grote hebben gehad is het een verademing :-)
Bloem lees nu met vijf en ongeveer vier en halve maand "leesles" via methode de Haan al vlotter dan de andere drie aan het eind van het eerste leerjaar. 
We zijn blij dat we deze methode ontdekt hebben! (zeker omdat ik sterkt het vermoeden heb dat Bloem ook een beeld-denker is, juist gelijk de andere drie :-)

Normaal kan je met de methode de Haan na les 8 ook langzaam starten met leren schrijven. Dit laten we bij Bloem voorlopig nog even rusten. We oefenen eerst nog maar op de fijne motoriek. En als we zinnetjes schrijven willen gebruiken we stempels .
Geen opmerkingen:

Een reactie posten