woensdag 27 maart 2013

De autosloop, een extra projectje

De oudste broer van Bloem heeft twee weken geleden een ongeluk gehad met zijn auto. Hij ging oma even naar huis brengen en we hadden er niet bij stl gestaan dat met de vrije val van de temperatuur ook het wegdek spiegelglad zou zijn. Hij is gaan glijden met zijn auto en op een tegenligger gebotst. Grote pech dus, al bleef hij zelf heel nuchter. Hij en oma mankeerde niks, dat vond hij het belangrijkste.

Maarja, de auto moet natuurlijk wél gemaakt worden. De schade was voornamelijk blikschade. Als hij het zou laten doen zou de prijs al snel €4000 worden. Dat kan goedkoper zelf vond hij.

Internet afgespeurd, en op bezoek bij de auto-sloop op zoek naar wisselstukken.
En ja, bij de auto-sloop gingen we natuurlijk mee :-)
Bloem vond het reuze interessant. Reuze grote hangaars, vol met kapotte auto's. We kwamen erachter dat zo ongeveer 90% van de auto's aan de voorkant kapot zijn. Grote broer heeft heel wat onderdelen van de auto laten zien (remmen, motor, bumper en dergelijke).
Uiteindelijk de wisselstukken gevonden in Nederland waar mijn broer bereid was alles te halen en hierheen te brengen! Dat was natuurlijk reuze fijn!

Daarna natuurlijk op bezoek in de garage terwijl broer aan het sleutelen was. Eens gekeken wat er zoal kapot is en hoe het gemaakt wordt.
Bloems grootste zorg was, was dat de wisselstukken van een zwarte auto komen, en broer heeft een champagne kleurige ar. Ze vind het zwart echt niet mooi en heeft hem al verschillende keren gemeld dat hij hem wel weer even verven moet :-)

Al is een ongeluk natuurlijk absoluut niet leuk, het was wel een leuke praktijkles :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten