donderdag 28 maart 2013

Eindelijk naar buiten!

Sinds gister eindelijk wat beter weer.
We hebben ons pas gekochte fruit-boompjes weer buiten gezet in het zonnetje.
Nog wél even wachten voor ze de grond in gaan. Het weer is nog niet zó goed.

Zojuist een heerlijke wandeling gemaakt. Ruim een uur in het zonnetje.
Bloem mee op haar fietsje. Deze winter leerde ze "plots" fietsen.
Van de ene op de andere dag wilde ze graag de zij-wieltjes weg. Na een tijd gestep en gewiebel op de fiets reed ze ineens weg.
Ik was mij al "zorgen" aan het maken dat ze laat was met leren fietsen. Ik heb maar weer eens geleerd, dat een kind het smakelijkst leert als het er zelf aan toe is :-)
Sindsdien reed ze regelmatig, erg wiebelig, even in het straatje. Maar met dat koude natte weer was er niet echt tijd.
Vorige week dan eindelijk droog weer. Toen bleek het buurmeisje ook nog niet te fietsen zonder zij-wieltjes. (en zij is ouder dan Bloem). Bij het zien van Bloem op de fiets wilde ze ook zonder zij-wieltjes. Binnen een half uur fietste ze ook. En natuurlijk fietsten ze toen gezellig samen :-)
En als je samen fietst heb je mama ook niet meer nodig om op te stappen, dus dat ging ineens ook :-).
Gistermiddag was schijnbaar een TV loze dag om de kinderen naar buiten te krijgen. Die hadden de meisjes hier niet nodig, die zitten toch wel buiten! (we hebben niet eens een TV :-))
Samen met het buurmeisje hebben ze de hele middag gefietst. EN dat was vandaag bij het wandelen te merken. Geen moeie benen meer, heuveltje oprijden geen probleem, zelf opstappen, zelf remmen, géén gewiebel meer... heel leuk :-) Ik zou af en toe moeten joggen om haar nog bij te houden.

Langs de vaart hebben we wat eerste bloemetjes geplukt. Even een beetje lente in huis halen :-)
Als we wandelen wijs ik altijd veel dingen aan. Verschillende blaadjes, vogels, een haas, fazanten.... gewoon van alles wat je tegen komt. Ik probeer hierdoor Bloem wat bewust te maken van haar omgeving  Daar leer je zo veel van. En het heeft resultaat. Nu is het vaak Bloem die mij op dingen wijst. "mam, hoor je de wind waaien in de blaadjes daar?", "mam, kij eens in het water, dat water-kippie eets iets, vast van de oever gevallen" :-) Zulk soort dingen. Echt heel leuk :-)

We hebben gelijk ook een berg hole riet-stengels meegebracht vandaag. Er staat een "bijenhotel" op ons "maak-programma".Geen opmerkingen:

Een reactie posten