dinsdag 25 februari 2014

Wandelen in het Orveyebos van Natuurpunt.

We zijn al ruim een jaar lid van Natuurpunt. Zij hebben in onze omgeving verschillende stukken natuur opgekocht en hebben er mooie wandelstukken van gemaakt. En dat willen we graag steunen.
Eén van die stukken is het Orveyebos. Dat is nog een behoorlijk groot stuk grond waar ook shetland -pony's op uitgezet zijn om al grazend de natuur te helpen.

Met het super mooie weer van gister zijn we daar weer naartoe gereden om te kijken of er al iets te zien was van de komende lente. De bomen beginnen inderdaad al uit te lopen, maar verder is er nog niet zo heel veel van te zien. De grond was ook behoorlijk drassig zodat onze Jip achteraf in bad moest :-)

deze paddestoel zat verstopt in de berg boomstammen
Maar genoten hebben we wel, van het mooie weer, de vogeltjes die al vrolijk aan het fluiten waren. We zochten stokken, deden daarmee aan speerwerpen :-). Maakte een katapultje met een gevorkte stol die Bloem vond. Zagen nog verschillende paddestoelen. Telde de pony's. (we vonden er maar vier, er moeten er zeker het dubbele zijn); Sopte heerlijk door de modder. Ontdekte kleine beekjes die er normaal niet zijn, dus er is echt wel veel regen gevallen de laatste tijd.
Kortom, we hadden een heerlijk middag :-)

Bloem mocht de fotocamera dragen, en ze maakte dan ook een paar leuke foto's.

Er was al een schildpadje wakker in
het water juist voor het Orveyebos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten