vrijdag 7 februari 2014

Sporten.

De lichamelijke opvoeding.... tot nu toe was ik nog niet zo zeker hoe we dat gingen invullen.
Voor ons gaat sport vooral over "goed in je vel zitten", genoeg lichaamsbeweging, lekker buiten....
Bij mooi weer wandelen we dagelijks (met Jip:-). Bij een "klein" rondje gaan we samen te voet. (klein rondje is ongeveer drie kwartier). Hierbij rennen we dan vaak een stuk, of nemen we een bal mee. Als we een groter rondje lopen neemt Bloem vaak haar fiets of step mee. Zo hebben we samen al heel wat kilometers in de benen. Ze heeft ondertussen ook skeelers. Dat vergde heel wat geduld om daarnet evenwicht op te leren. Bloem is namelijk géén "held", ze kijkt altijd of er nog een weg terug is :-). Na ettelijke malen geprobeerd te hebben, nam ze haar skeelers een keer mee naar onze vriendin met de drie zoontjes. De jongens hebben haar even de 'truc' geleerd :-)

Maar voor team-spelletjes heb je toch een paar meer kinderen nodig.
En dat lukte gister prima. Een mede thuisonderwijs-mama huurde een sporthal af en met verschillende gezinnen en een berg thuis-onderwezen kindjes hadden we een super gezellig én vermoeide sportdag. 
Dit gaan we zeker vaker doen.


Er mooi is het om te zien hoe kinderen van verschillende leeftijden zo goed met elkaar kunnen samen spelen. We deden honkbal, tussen twee vuren, voetje van de vloer en een hindernissen-parcour.
Daarna met de hele bende bij één van de ouders thuis een picnic gegeten (dat was voor buiten gepland, maar helaas was het weer niet echt meewerkend :-). En vanwege de on-mogelijkheid om te gaan wandelen samen hebben we de gezelschapsspelletjes uitgehaald. Was ook tof.

1 opmerking: