vrijdag 7 februari 2014

Update van ons Engelse alfabet programma

Zoals ik eerder al schreef volgen we het Alfabet-dag-programma van easy peasy. Bloem vind het nog altijd héél tof om te doen. Ze geniet van de spelletjes die tussendoor komen. Ze kent het alfabet al lang, we hebben dat in het begin van ons thuisonderwijs gedaan met een zelfgemaakt nederlands alfabet programma. Haar Engels is ook al wat verder gevorderd maar ze vind deze herhaling eigenlijke tof. We komen bij de filmpjes ook regelmatig eens woordjes tegen die we nog niet kende... én, voor mij het belangrijkste, ze doet de spelletjes ineens zelf :-) 
Bloem heeft duidelijk "last" van faalangst . van zodra er iets "tegen de klok" moet worden gedaan klapt ze dicht. Daardoor wilde ze tot nu toe nooit spelletjes spelen op de computer.
De educatieve spelletjes die hier voorbij komen zijn echter heel eenvoudig, én zonder tijdsdruk. En nu gaat het wel. En daarbij is ze ook helemaal niet langzaam. Dat denkt ze alleen maar als ze binnen een bepaalde tijd moet presteren. Omdat ik bij één van de oudere kinderen ook behoorlijk last heb gehad met faalangst, wil ik Bloem de tijd geven om zelf te ontdekken dat ze het heus wel kan.

Van het alfabet werkte we ondertussen door tot de L from Lion.

Hier zijn de eerste negen dieren op het raam van de keukendeur.
Deze zijn nu weg wegens plaatst gebrek....

En hier een paar van de bijbehorende knutsel's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten