donderdag 27 februari 2014

Het skelet.

De site van schooltv is vernieuwd. Het is nog een beta versie, maar ik vind het erg overzichtelijk geworden. We proberen sinds deze week elke dag een aflevering van "huisje, boompje, beestje" te kijken. Die zijn grappig en leerzaam. Bloem kijkt ze gerust verschillende keren opnieuw.
Vanmorgen keken we de aflevering over "het skelet". Het fijne aan de nieuwe site is, is dat de bijbehorende verwerkingen ernaast staan. Zo stond er bij deze aflevering een puzzel van een skelet met 12 woordkaartjes van verschillende botten; de kaartjes namen we eerst eens door op ons eigen lichaam. Daarna legde ze de puzzel en plaatste we de kaartjes erop. Acht van de twaalf kon ze zo leggen, ik vond dat een goed begin.


Ook het skeletten memorie hebben we afgeprint. Negen paren, niet zo veel, maar wel leuk. En er zat gelijk een "verstopte" lees-les in. De namen van de afgebeelde dieren skeletten stond er namelijk onder. AAP, KOE,LEEUW, BEER dat is geen probleem.
Maar TIJGER, PAARD, HOND en KIKKER kent ze normaal niet, die ging ze snel even spellen en vond ze zonder hulp. Alleen de NEUSHOORN, die zag er te lang uit.... "dus dat kan ik niet, denkt ze dan" Totdat ik haar liet zien dat het eigenlijk gewoon twee woorden aan elkaar geplakt waren. Toen ging het wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten