vrijdag 3 januari 2014

Veel knutsels gemaakt in de vakantie.

nadat ik op de blog van een "collega" deze post had gelezen, bedacht ik dat het beslist een goed idee was om het knutselgerief erg toegankelijk te maken. Eens "zien" wat er dan zou gebeuren :-)
En ja, het werkt. Sinds Bloem praktisch onbeperkt mag knutselen (mits er achteraf opgeruimd wordt, er netjes met het gerief wordt omgesprongen én er niet aan verspilling wordt gedaan :-)
doet ze dus bijna elke middag niks anders meer. En ja, geregeld is het "gepruts", kan je er niet direct iets van maken (al heeft ze zelf hele verklaringen en een berg fantasie!) Maar er zitten ook echt pareltjes tussen. Het is heerlijk te zien hoe ze zo enthousiast bezig is. Af en toe doe ik ook gezellig mee, reuze lollig. Ook bied ik vaak iets nieuws aan. Zo is ze al aan het punniken geweest (een sjaal voor haar popje) en is ze begonnen op een breiring om een mutsje te maken.
Bij de Action had ik naaipakketjes gekocht, echt voor beginners. 
Daarmee heeft ze onderstaand beertje genaaid. Ze was er een stuk sneller mee klaar dan ik gedacht had. Reuze trots.


Een andere favoriete bezigheid op het moment is poppetjes maken. Ik was dit idee een hele tijd geleden eens tegen gekomen op Pinterest. Met vrolijk papier een 'lijfje' maken en de rest zelf tekenen. Bloem maakt er haar eigen poppetjes van, knipt laarsjes, haar en soms zelf het mondje.
De mooiste plastificeren we, dan speelt ze er ook nog mee.


Als nieuwjaarscadeautje kochten we dan ook onderstaand boek voor haar.
Staan echt leuke dingen, en wat vooral leuk is, ze kan er ook makkelijk alleen mee aan de slag. Staan hele duidelijke beschrijvingen bij, leuke voorbeelden, en vooral materiaal dat iedereen in huis heeft.


 Vandaag hebben we de eerste "opdracht" uitgeprobeerd. Een kasteel tekenen.


De linker is de mijne, de rechtse van Bloem. Ongekleurd was hij een stuk mooier. Ik was in de tussentijd echter even aan de telefoon en toen wilde ze hem even snel/snel afmaken. Vond het wel jammer van haar tekening. Alhoewel ze er zelf reuze lol in had.


De tweede bladzijde staat vol met grappige hondjes. En daar ze zelf een klein Jipje heeft, is ze gek op honden. Deze moest dus ook uitgeprobeerd worden.


Het zijn deze drie geworden, we hebben ge uitgeknipt en geplastificeerd en met een beterschaps-kaart naar de zieke oma in Nederland gestuurd. "om haar op te vrolijken :-)"


Ze deed nog véél meer, heb alleen niet van alles foto's gemaakt. De papa had ook vakantie rond de feestdagen en dan gaat alles 'op een lager' pitje. We hebben sowieso besloten om wat betreft vakantie niet de schoolvakantie's maar papa zijn vakantie aan te houden. 
Vanaf maandag gaat hier alles weer op het gewonen schema. Dan ligt het fototoestel weer startklaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten