vrijdag 10 januari 2014

De schapen en Dingo's in Australië

We keken deze week ook een documentaire over Australië van de bib. Eén stukje daarvan ging over de grote hoeveelheden schapen die er in Australië worden gehouden. De grootste vijand van deze schapen is de Dingo, een verwilderde hond. Daarvoor werd in 1880 een "dingo-fence" gebouwd. Om de Dingo's uit het zuiden weg te houden. Dit hek staat er nog en is 5320 kilometer lang. Om aan een klein kind als Bloem uit te leggen hoe lang dat wel niet is.... Van ons, twee dagen in de auto naar onze vrienden in Noorwegen én weer terug én dan ook nog een keer naar vrienden van ons in Oost Duitsland. Haar oogjes begonnen toch wel te schitteren toen ze dat hoorde. Nu kan ze er zich toch iets bij voorstellen.

We lazen ook het boek "Lucky, de wilde hond" van Anke de Vries. Is een zoeklicht-boekje op AVI4 niveau. Maar een leuk verhaal. Over een Dingo die tam gemaakt wordt door een jongetje.
Ook het schapenscheren kwam in het boekje aan bod en daarop keken we weer even op You Tube.


Daar vonden we dit filmpje, netjes op kindermaat en heel duidelijk. Ik hoefde maar af en toe te vertalen, het Engels gaat echt nut krijgen.

Voor op het Australië-raam maakte we natuurlijk wat nieuwe knutsel's. Een schaapje en een dingo. Ik heb een super site gevonden die vol staat met leuke knutselplaten. 


Ze zijn leuk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten