maandag 6 januari 2014

Verder met ons Australië project : de wombat

Vandaag weer met het gewone werk opgestart. Papa is ook weer aan het werk, voorlopig gedaan met vakantie. We zijn verder gegaan met ons Australië project . Vandaag het derde dier, wederom een buideldier, behandeld. De wombat. We lazen in de vakantie al twee prentenboeken. Vandaag keken we er één van in het Engels via You Tube.

Hij is vreselijk grappig, in het Nederlands misschien wat ééntonig omdat er veel herhaling inzit. Voor het leren van Engels is dit juist perfect. Bloem had het verhaal ook zonder problemen weer mee.


Ik printte een leuke kleurplaat uit die werd gekleurd met wasco. 


We lazen ook de wikipedia pagina over de wombat, een info boek hebben ze namelijk niet in de bib.
Een wombat is net een klein beertje, heeft een heel mini staartje, is een herbivoor die vooral gras en wortels eet. De dieren leven solitaire, bouwen een burcht diep onder de grond ( tot 2 meter diep) en krijgen normaal één jong per keer. 


Dit filmpje keken we ook nog, en ja, ze zijn eigenlijk wel erg schattig :-)


Zo ziet het Australië raam er tot nu toe uit. Begin van de vakantie behandelden we ook de vlaggen nog. Zowel de Australische vlag als de aboriginal - vlag. De oorspronkelijke bewoners. We lazen deze vakantie ook nog het boek "Reis door.... Australië" van Arend van Dam. In verhaalvorm kom je een heleboel over Australië aan de weet. Tof boek, zeker een aanrader. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten