vrijdag 17 januari 2014

De echidna (mierenegel), de Tasmaanse duivel, de Numbat en de Opossum.

We zijn van de week flink opgeschoten met de dieren van ons Australië-project.
We hadden het over de Echidna, ofwel de mierenegel. Komt ook enkel in Australië voor, lijkt op een kruising van een egel en een miereneter.


De Tasmaanse Duivel is een minder lief beest, komt alleen voor op Tasmanië, een eiland dat bij Australië hoort. Is ook een buideldier, maar wel een carnivoor. Heeft hele scherpe tanden, stevige kaken en kan een kangoeroe doden. Het is een nachtdier en gilt angstaanjagend. Zo is hij ook aan zijn naam gekomen. Hij leeft ook alleen en wort omschreven als woest en twistziek. Niet echt het dier om tegen te komen.

 De Numbat is dan een stuk liever, ziet er ook veel vriendelijker uit :-) Hij is maar klein, met staart erbij 30cm , de zelfde grote als een eekhoorn, waar hij ook wel een beetje op lijkt. Het is een mieren en termieten eter. De Nederlandse naam is dan ook buidelmiereneter. Dus ja, wederom een buideldier.


 En de Opossum, nog een buideldier. Dit is het enigste buideldier dat ook buiten Australië (en dan vooral in Noord_Amerika) voorkomt. Hij valt onder de buidelratten en is een omnivoor.


Bloem heeft zich geamuseerd met alle knutselwerken, het keukenraam hangt al behoorlijk vol. (al moeten we er nog een paar! de emoe en de lachvogel. Plus de tunnelspin al wil Bloem die overslaan omdat ze niet van spinnen houdt, zeker niet als ze gisting zijn.)
We hebben nog een paar extra werkjes gemaakt voor in de lapbook, wat vragenlijstjes en zo. Dat plakken we achteraf samen in ons lapbook zodat alles netjes bij elkaar blijft.
Ikzelf heb ook wel het één en ander opgestoken, een leuk voordeel van thuisonderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten