woensdag 18 december 2013

De vuurvogel, luister/muziek cd.

 We kwamen op de site van mamanatuurlijk de tip tegen om in de bib eens bij luisterboeken met muziek te kijken. We hebben de Vuurvogel meegenomen en Bloem heeft er van genoten. Ze kwam erachter dat muziek een verhaal extra spannend kan maken. Ze heeft de cd ook verschillende keren beluisterd. Zowel het verhaal als de muziek die er extra op staat.
We hebben het gelijk over sprookjes gehad. Wat sprookjes nu eigenlijk precies zijn. Waaraan een sprookje eigenlijk meestal voldoet.
Namelijk:
* het begint altijd ongeveer met "Er was eens.... of Lang geleden....
* het eindigt vaak met "En ze leefden nog lang en gelukkig..... "
* het is altijd een strijd tussen goed en kwaad.
* er valt een lering uit te trekken.....
* er komt meestal "magie" in voor, dingen die in het echte leven niet kunnen.

Vaak gaan sprookjes over prinsen en prinsessen, en dat is nu net het onderwerp dat ons bijna zesjarig meisje aanspreekt :-)
Ook de Vuurvogel gaat over een prins Ivan, die met behulp van een magische veer van de Vuurvogel, twaalf prinsessen weet te bevrijden uit de handen van de Karchei, de onoverwinnelijke reus.


6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen. Hier is deze serie een groot succes. Ik geniet er zelf ook van want het is zo mooi gemaakt. Ik denk dat jouw meisje de notenkraker ook wel leuk zal vinden.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben net eerst "het Zwanenmeer" meegenomen. De Notenkraker zal dan de volgende zijn. Bloem is er enthousiast over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier hebben we genoten van "Peter en de Wolf", zo jammer dat die weer terug naar de bieb moest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zwanenmeer staat nu aan :-) . Peter en de wolf gaan we aan uitproberen! bedankt voor de tip. Ik heb jou blog ook even bekeken. Mag ik hem in mijn thuisonderwijzers blog lijst toevoegen?
   groetjes

   Verwijderen
 4. Net je blog ontdekt en wat een leuke ontdekking! <3 Hier zijn op dit moment: De Wilde Zwanen (Het Geluidshuis) en Het Oinkbeest (Elly en Rikkert) erg geliefd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je voor de tip, ik heb even snel gekeken op de site van de bib, en de wilde zwanen hebben ze staan. Staat bij de luisterboeken van 9 tot 12, misschien heb ik hem daarom nog niet gezien. Het Oinkbeest staat op you tube, dus die heb ik net even toegevoegd aan haar afspeellijsten.

   Verwijderen