vrijdag 13 december 2013

De lees-les van vandaag.

De les 16 van methode de Haan is eindelijk af. Heeft héél lang geduurd. Ze kreeg het niet voor elkaar, had er ook gewoon géén zin in. Mama was langzamerhand een beetje "wanhopig". Maar begin deze week ging het plots wel. Ik had haar gezegd de volgende dag over te gaan naar les 17 als ze die keer de les goed zou lezen. En dat deed ze dan ook prompt. Ik heb ondertussen het vermoeden dat het "niet kunnen " lag aan het "niet leuke les vinden" bij Bloem. Les 16 gaat namelijk over "pijn". En ze vind het een "domme" les :-)
Het feit dat ze les 17 gelijk bijna foutloos leest, staaft dit idee :-)
Les 17 brengt de klanken aai, oei en ooi aan. Er komen woorden als foei, aait en hooi bij. Er worden koekjes gegeten en haai aan zee. De les spreekt duidelijk wel tot de verbeelding.
Vandaag hebben we de les nog eens herhaald, ging nog sneller dan gister. :-)
Daarbij had ik ook weer een bord-lees-les gemaakt. Met blad. In plaats van drie of vier regeltjes, was het deze keer een heel "verhaal". En ja, het ging lekker vlot. Zo leuk om te zien dat er vooruitgang in zit. Ook heel leuk te zien als je eigen kind ineens iets "snapt" en daar heel blij van wordt! Dat is echt wel een voordeel van thuisonderwijs. Bij al hun overwinningen sta je ernaast :-)

De lees les van vandaag

Het blad met de ontbrekende woorden plus de tekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten