vrijdag 24 oktober 2014

Het STAM in Gent, TO-uitje.

Het rode gebouw is het STAM
Afgelopen dinsdag was weer ons tweewekelijkse uitje met ons groepje. Deze keer gingen we naar Gent. Er stond een bezoek aan het STAM museum op het programma én een stadswandeling op zoek naar verschillende soorten bouwstijlen. (voor de tieners, de kleintjes zouden het design-museum bezoeken. Helaas viel de helft van het programma letterlijk "in het water". Bij aankomst aan het STAM was het nog droog maar overtrokken. Na een korte bondige les over de verschillende bouwstijlen (van de Egyptische en Romeinse stijl tot Barok en renaissance). Was voor de mama een erg leuke les, en achteraf merkte ik dat Bloem bij de uitleg over de verschillen in venster-bouw, ook goed had opgelet :-) De stadswandeling werd dan eerst naar de middag verschoven vanwege de regen, helaas regende het tegen drie uur nog. We houden deze dus tegoed. Gelukkig hebben we ondertussen een prive-gids :-)

We zijn, na de les, dan het STAM gaan bezichtigen. Een museum over het ontstaan van Gent. De eerste ruimte (die pas mocht worden betreden achter dat iedereen stoffen overschoenen aan had getrokken) bleek een groot succes bij zowel de oudere als de kleintjes. Hier hebben ze luchtfoto's gemaakt van de stad Gent, gedrukt op glazen platen, en daarmee de stad uitgelegd op de vloer (vandaar de sokjes...). Echt heel tof om te zien.

Ook de rest van het museum was interessant, we dachten er met de kleintjes snel door te zijn, maar niks was mineur waar. We kwamen te laat op de afgesproken eetplaats :-) Vanwege  de regen mochten de kinderen nog "even" aan de witte lego tafel spelen... Dat even werden twee uren. Bloem wil nu dat ik de lego van de grote broers opzoek op de zolder :-)

Een super dik, met de handgeschreven Latijns boek.
Het deed de kinderen beseffen dat boeken er niet altijd zijn geweest.
Al met al was het toch een geslaagd en gezellig uitje. De kinderen genieten ook van het samen spelen en babbelen. Het is ondertussen een echte vriendengroet geworden. En ook de mama's kunnen uitstekend met elkaar overweg, een pluspunt :-) Volgende keer weer sporten. Bloem ziet er alweer naar uit. Maar eerst de herfstvakantie. Die brengen we in Nederland door.Geen opmerkingen:

Een reactie posten