maandag 13 oktober 2014

Noten rapen.

Vorige week moest de papa hier voor het werk, weer  een paar dagen naar Duitsland. Het ging om de zelfde klant als de vorige keer, dus dicht bij onze familie. We pakten dus ons leermateriaal in en gingen gezellig mee. In de ochtend deden we de lessen, in de middag gingen we heerlijk wandelen. Onze tante had noten oogsten op het programma staan en dat vind Bloem super.

Eén maal zijn we een wandeling gaan maken op zoek naar "vrije" notenbomen. Daar mag iedereen die wil noten rapen. We vonden er een hele berg.

De tweede dag gingen we naar hun eigen bomen veldje. (Onze familie woont in een klein dorpje in het zuiden van Duitsland. Verspreid over het grondgebied van het dorp hebben ze verschillende "veldjes" liggen. Zo werkte dat vroeger, alle grond was in kleine stukken verdeeld en elke familie had zijn eigen stukken. Via erfenissen kwamen daar vaak stukje bij op andere plaatsen. Nu bezit de familie nog verschillende stukken grond. Er staan vooral fruitbomen op, héél tof.) Daar staat een reus van een notenboom. Echt tof, het noten zoekend werkt rustgevend én "verslavend" :-) We kwamen thuis met twee en een halve zak vol noten. Nu moeten ze eerst drogen, daarna kunnen we heerlijk "verse" noten eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten