donderdag 6 november 2014

rekenen : Math lapbook

Daar Bloem heel graag lapbooks maakt, en het juist voor de vakantie even "lastig liep" met rekenen, maakte we ook nog een Math Lapbook for the 1 Grade.

We namen alle "feiten" nog eens door. Links/rechts, tellen per twee, de dagen van de week en de maanden van het jaar (zowel in het Nederlands als in het Engels) Getal herkenning en getal verdubbeling. Bloem heeft alles zelfs uitgeknipt en geplakt (oké, klein beetje hulp bij het plakken :-)
En ze vond het super om te doen. Ik merk dat zulke opdrachten haar helpen om zelfstandig aan de slag te gaan (veel meer dan de gewone reken methode, daar voelt ze zich veel onzekerder bij en moet ik dicht in de buurt blijven :-) Ze krijgt bij zulke lapkbooks ook een beter "beeld" in haar hoofd, de info blijft veel beter "plakken". In het begin van onze thuisonderwijs carrière hebben we heel wat lapbooks gemaakt. Nu kwamen we meer in het "officiële" gedeelte van het lesgeven en dacht ik beter met methodes te werken "gelijk op school". Na de laatste twee reken lapbooks ben ik echter tot de conclusie gekomen dat Bloem veel betere leert met lapbooks. We gooien de methode niet overboord, maar halen de lapboord wél weer aan boord :-). Ofwel, de mama heeft hier weer wat uit geleerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten