dinsdag 25 november 2014

Gans vouwen / origami en een foto-reportage van Jip

We waren gistermiddag op bezoek bij een vriendinnetje van Bloem. Zij leerde Phebe een origami Gans te maken. Heel tof. Ondertussen staat er al een hele zwerm ganse op de keuken tafel. Bloem kwam dan zelf op het idee een vouwbeschrijving te maken met het fototoestel. Die moeten we dan ook wel even op de blog zetten vond ik.

Bloem houd sowieso erg van foto's maken, al beland de helft wel in de digitale vuilbak omdat ze haar camera niet altijd even goed stil houd. Maar oké, het wordt steeds beter. En fotograferen is een toffe hobby, en met de tegenwoordige digitale camera's is het ook iets wat je een klein kind gerust kunt laten doen. Vanmorgen was Jip haar fotomodel. Heel grappig. Jip was "moe" en wilde niet echt in de lens kijken, dus hield ze haar koppie even in de juiste richting :-)
En de mama heeft op de Ipad een nieuwe app staan voor foto's leuk bij elkaar te zetten (als hierboven) Kun je toch veel foto's tonen, in slechts één foto. Zo leren we elke dag bij.
Jip


2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. de app heet " PicPlayPost". ik weet niet meer hoe ik er aan kom :-) staat al héél lang op mijn Ipad zonder dat ik er iets mee deed. Was laatst mij Ipad aan het "opruimen" en "ontdekte" hem :-) En nu denk ik dat ik hem véél ga gebruiken. Ik weet niet meer of ik ervoor betaald heb, kan dat ook niet meer zien in de app. Maar hij werkt heel makkelijk, het is zeker een aanrader.

      Verwijderen