maandag 17 november 2014

Een Kero gemaakt (Peruaanse drinkbeker uit de tijd van de Inca's)

Als totale afsluiting van ons Peru project maakte we met rode klei nog een "kero". Een drinkbeker zoals ze in de tijd van de inca's gebruikt werden. Ik heb het met Bloem ook nog even over de Inca's gehad, maar meer oppervlakkig, ze is daar nog te klein voor, dat komt later nog wel eens. Ik wilde gewoon dat ze het begrip "inca's" alvast gehoord heeft.

Via de Stichting Hope kun je gratis een lessen-pakket downloaden over Peru. Daarin staat de beschrijving voor het maken van de Kero.
Op de planning stond het knutseluurtje op de woensdag, maar toen kwam het buurmeisje om op straat te spelen..... Heb Bloem dan eerst maar naar buiten laten gaan met het mooie weer. Daar heeft ze buurmeisje schijnbaar verteld over de knutselopdracht die ze nog over had van het Peru project. Gevolg: Twee meisjes die het graag samen wilde doen :-) Gelukkig had ik genoeg rood/bruine klei.
Ze zijn dus heerlijk samen bezig geweest. Dachten beide "dat is makkelijk, doen we even" en kwamen er samen achter dat het toch zò simpel niet was. Het was in elk geval leuk om te doen. Met het laatste restje klein hebben ze vast uiltjes gemaakt, de start van ons volgende project. UILEN.Geen opmerkingen:

Een reactie posten