vrijdag 16 oktober 2015

Zwemmen

Bloem zit sinds een paar weken op zwemmen. We hebben het leren zwemmen een beetje voor ons uitgeschreven omdat ze last had van watervrees. Daarbij hielpen de verhalen van de buurmeisjes/vrouwen over hoe de zwemlessen verliepen in onze gemeente ook niet echt. Een kind dat niet in het water durft springen wordt er gewoon ingegooid.... Naja, als we dat met Bloem zouden doen is het voor altijd afgelopen met zwemmen ;-)
In Juni waren we toevallig in één van de buurtgemeentes in een schoenenwinkel juist tegenover hun zwembad. Daar stond de deur heel uitnodigend open en in een opwelling zijn we binnengestapt .
We werden heel vriendelijk te woord gestaan, gelijk verder geholpen én binnen een half uur stonden alle in te vullen documenten op mijn mail. Half september moest Bloem dan een test afleggen. Ze kijken eerst of een kind al aan leren zwemmen toe is. Een goed idee, want er waren toch vier kleine meisjes die gewoon te bang waren om het water in te gaan. De zwemlessen zelf zijn echt super. Ze gaan met drie leerkrachten mee het water in, geven het kind heel veel positieve commentaar . Durf je niet te springen van het blok, dan wachten we daar gewoon nog even mee...... Ze gaan heel duidelijk uit van het kind. "Zullen we het al proberen?; durf je? vast wel....." en ja, dan durven ze ook. Bij het begin van de eerste les werd er even droog geoefend om de kikkertjes-slag, daarna bandjes aan, een drijfbuis mee, hup diepe in en ga maar oefenen jongens. Daarbij zwommen de leerkrachten ertussen door, toonde voor, hielpen met de juiste bewegingen..... en die gastjes waren vertrokken. Het werkt.
Het is een lessenreeks van 10 lessen, aan het eind van les vier zwom Bloem de breedte over zonder hulpmiddelen. Gaat echt ongelofelijk snel! en waar ze altijd schrik had om het water in te gaan, telt ze nu de dagen af voor de volgende les. Prima dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten