donderdag 15 oktober 2015

Stads wandeling in Brugge met de TO-groep.

 We gingen met de TO-groep een dagje naar Brugge. Eén van de papa's had een hele toffe wandeling uitgezet. We bekeken het kunstwerk van op de foto. Maar inplaats van te vertellen wat het voorstelde, liet hij de kinderen zelf maar eens nadenken. Wat denken jullie dat het voorstel, wat voelen jullie hier bij, hoe zouden jullie het noemen, wat denken jullie dat de kunstenaar wilde vertellen?... Hier kwamen hele leuke antwoorden op.
Hij loods ons maar het smalste steegje van Brugge. We bekeken het standbeeld van Simon Stevin. Ontdekte toen ook waarom straten en pleinen, heten zoals ze heten. In de Kerkstraat staat (of stond) een kerk, dus in de Molenstraat staat/stond een....... molen. De standbeelden werden goed bekeken, wat denken jullie wat het beroep van deze man was? Uiteindelijk kwamen ze er door goed te kijken ook uit, het bleek dat deze meneer Stevin de man is het beukenstelsel om gezet heeft naar het decimale stelsel. En dat hij ook de man is die de Latijnse begrippen in de wiskunde heeft vertaald naar gewone Nederlandse woorden. We zijn deze man dus toch wel dankbaar ;-). Dat standbeeld heeft hij wel verdient.
Ook Guido Gezelle werd bekeken. Bij hem kwamen ze redelijk snel uit op een schrijver/dichter. Met een lange zin uit het gedicht 't schrijverke deden we het doorfuister spelletje.
Guido Gezelle
 Daarna las onze gids het volledige gedichtje nog even voor.
Onderweg boven we ook nog een tweetal keer staan voor een mooi staaf-orkest. Was echt super.
En we bezochten met de kleintjes het archeologisch museum. Ook heel tof, vooral ook omdat er veel doe-maar-even-zelf dingen in zitten. Aan haar enthousiaste reactie achteraf merkte ik dat bij Bloem veel info is blijven hangen.
Met het weer hadden we in de voormiddag een beetje pech, en viel nattigheid naar beneden, daardoor heeft de gids een alternatief voor de picknick in het park gezocht en kwamen we in een leuk parochie centrum terecht, zeer vriendelijke vrijwilligers en de mogelijkheid voor een warm drankje.
Zo valt er altijd wel iets te beleven op onze TO-dagen. We zien er altijd naar uit. De volgende staat voor volgende week gepland, dan gaan we sporten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten