maandag 5 oktober 2015

Donderdagen : Aardrijkskunde, we begonnen met Canada.

Op de donderdag zijn we bezig met Aardrijkskunde. Dit jaar heb ik dat gewoon als los vak op de agenda gezet. We gebruiken de "travel the world" van HEDUA als startpunt.
Deze cursus gaat uit van een reis om de wereld in 30 dagen, er wordt op elk continent in vijf verschillende landen gestopt. En voor elk land worden twee recepten gegeven. Daarbij is er een land-map om in te kleuren en een vragenblad.

Nu zijn wij niet van plan om 30 dagen achter elkaar met Aardrijkskunde bezig te zijn, ik heb de cursus naar ons eigen inzicht een beetje veranderd. We kleuren dus wel de map, maar daarbij kleuren we ook het landenkaartje van 1 + 1 + 1 = 1 .

Verder halen we boeken in de bib, lezen die door, praten erover, zoeken het land op op het internet. Bekijken de ligging, het werd deel, welke dieren leven er, wat voor weer is het, wat zijn de oorspronkelijke bewoners ? We stellen onszelf een heleboel vragen, en zoeken vervolgens de antwoorden op. Kennen we iemand in dat land? (toevallig ging juist een vriendin van ons daar op bezoek bij kennissen van vroeger van ons :-)

En als laatste bekijken we de meegeleverde recepten en kiezen er één uit. Hier zijn het de mais-pannenkoekjes geworden. Waren tof om te maken, smaakte niet slecht, maar het grootste deel van ons huishouden vond ze nu niet zò lekker dat het voor herhaling vatbaar was :-).

2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me echt mooi om te doen zo, samen over een land 'buigen'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is ook tof om te doen, en ze onthoud op deze manier heel veel.

    BeantwoordenVerwijderen