dinsdag 22 september 2015

T0-tweedaagse in het Heuvelland.

   

We hadden met de TO-groep een team-buiging-tweedaagse. In Westouter/Heuvelland huurde we het Heem Lancelot van de KSA-Hemen. En het was super tof. De eerste dag, vorige donderdag, begon met regen...... Maar daar hadden we mee gerekend en we hebben de hele groep aan een schilder opdracht gezet. Daarvan geen foto's, omdat de laatste groepsactiviteit nog net is gebeurd. Die houden we op de volgende TO-dag, we hadden tijd gebrek :-)
Na het middag eten was het weer opgeklaard en gingen we op verkenning in de buurt. We maakte een mooie wandeling, zagen een diep paarse paddestoel in het bos en vonden een super toffe speeltuin waar we natuurlijk prompt bleven plakken. Tegen vier waren we terug "thuis". De tieners moesten als groepsopdracht voor het avond eten zorgen. Pasta saus maken.... met een grote berg groentes om fijn te snijden. Was tof, en heeft zeer goed gesmaakt. Missie volbracht. De jongere maakte als voorafje een groente/fruit mannetje, ook erg lekker.
De avond werd nog gevuld met improvisatie spelletjes, beeld een sprookje uit binnen een minuut, tel samen tot tien, zonder twee maal het zelfde getal te noemen.... en nog zulke activiteiten. De tweede dag begonnen we met een gezamenlijke Bijbelles. Verdeeld in de kleintjes en de grote, gevolgd door samen zingen en samen een dansje doen. Daarna was iedereen in vorm voor het bosspel. Was ook zeer tof gedaan. De kinderen bouwden aan hun hemelse huis door aan de ene kant van het bos een strookje met een Bijbeltekst te halen en dan door het bos heen de tekst naar het "huis" te brengen waar wij hem opplakten. Echter.. onderweg konden de tikkers (het kwade) je tekst roven, dan kon je opnieuw beginnen. De papa's die mee waren speelde voor tikker. Was ook tof. Tegen de middag terug voor soep en pizza-broodjes en de opkuis. Al met al een leuke tijd samen. Het heeft de groep weer een beetje hechter gemaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten