dinsdag 15 september 2015

Leesboek : De muzikanten van Bremen.

Bloem begint te merken dat ze méér lezen moet om een sneller lees tempo te krijgen. Ze had in de zondagsschool een discussie met één van de jongens. Die leest een heel stuk rapper, maar is ook ouder.... Maar dat telt niet volgens haar, zij wil ook snel kunnen lezen :-)
"dus mam, gaan we naar de bib om leesboeken te halen, ik wil extra oefenen..."

Ze koos de muzikanten van Bremen uit. Een heel bekend sprookje, heel grappig verteld. Ze genoot ervan, had hem in twee keer lezen uit, en we gebruikte een toffe zin voor de schoonschrift les. Dan geniet ze nog een beetje na.

2 opmerkingen:

  1. Nou, dat stimuleert haar dus! Wie weet krijgt ze de smaal te pakken. Ik ga ook elke week naar de bibliotheek voor twee van mijn kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. naar de bib gaan we ook bijna elke week, voor voorleesboeken ;-) én heel veel informatieve boeken. Het rek met de beginner leesboekjes liep ze altijd vrolijk voorbij. Zelf hebben we hier ook een halve bib, dus het is niet écht nodig. Maar nu had ze echt zoiets van "ik moet nu naar de boek voor leesboeken..." Dat doen we dan dus, heerlijk op de dinsdagmorgen, dan is er bijna geen kat :-D

    BeantwoordenVerwijderen