woensdag 9 september 2015

Het nieuwe jaar begonnen in Puyenbroeck.

We zijn met onze TO-Groep al een paar keer in Puyenbroeck geweest. Een tof domein, en ook redelijk centraal voor iedereen. We "verenigen" uiteindelijk kinderen van vier verschillende provincies. En dat gaat prima zo.Deze keer stond er voor de grote én de kleintjes die durfden, een kaak-tochtje op het programma. Bloem twijfelde lang of ze mee zou doen, ze vind het water op gaan nog steeds erg spannend. Tot voor kort had ze echt waterangst, dat begint te beteren, op eigen verzoek gaat ze volgende week starten met een proef-zwemles. Ze wil het nu toch wel héél graag leren. Dat geeft voor ons aan dat ze er ondertussen ook aan toe is. Op het laatste moment besloot ze toch niet mee te gaan in de kaak. Er waren nog een aantal kleinere die het niet aan durfde.... dan is "nee" zeggen ook wat makkelijker ;-)
Toen bij het ter water gaan één van de grote jongens in het water belande was ze dan ook héél blij met haar keuze. 
De grote vertrokken met veel enthousiasme en de kleintjes zwaaiden ze vrolijk uit.
Daarna gingen we naar het skate en step parkoer waar ze zich ook prima amuseerde tot de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Het noodprogramma hebben we dan onder een groot afdak afgewerkt. Spelletjes gespeeld als "wolf, wolf wolf hoe laat is het" (iets wat we mét één leerling in de klas niet thuis kunnen doen, dus dat vond ze reuze tof) en één van de mama's leerde een paar dansjes aan. De tijd vloog, voordat we het wisten waren de kakakers terug, druipnat :-).
Samen eten in de cafetaria en ondertussen kreeg de zon er weer zin in. De namiddag hebben we dus gewoon weer in de grote speeltuin doorgebracht. De kinderen hoorde en zagen we bijna niet. Die amuseerde zich prima, zeker omdat ze alles voor hen alleen hadden, op 1 september zitten alle andere kinderen binnen in een schoolgebouw ;-)De mama's hadden mooi weer even tijd om tips uit te wisselen, wat extra voorbereidingen te bespreken voor het volgende uitje (een tweedaagse) en elkaar te bemoedigen. Een fijn besteedde "officiële" eerste schooldag. Alhoewel de meeste ouders ons zich niet aan de schoolvakantie houden....Geen opmerkingen:

Een reactie posten