maandag 14 september 2015

Art lessen op de maandag. Grotschildering gemaakt.

Op de maandag staat dit jaar Art op de planning. Hiervoor volgen we het Art-programma van Easy Peasy. Een super tof opgezet les-rooster, dus waarom zouden we moeilijk doen als we het makkelijk kunnen hebben :-)
De eerste les ging over grot tekeningen. We deden de online tour door de grotten van Lascaux. Bloem vond dit echt super tof. Ze heeft alles bekeken, overal waar ze iets op klikken kon, heeft ze aangeklikt :-). Ze vond de tekeningen fascinerend. En toen kwam de opgave, zelf ook een grot schildering maken. Zoek een steen, bessen, twijgjes (want ze hadden in die tijd natuurlijk geen Action winkel om achter een set penselen te gaan). Kies een grot tekening uit, en probeer het na te maken.
We hebben twee weken uitgekeken naar een geschikte steen, die vinden we niet (vanwege het slechte weer was het ook niet mogelijk om veel te gaan wandelen....
We hadden ondertussen ook al wat extra informatie opgezocht op het internet en een extra link gevonden om "oerverf" te maken. Zij lieten de kinderen gewoon op een papier de tekening maken, en dat hebben we uiteindelijk dan ook maar gedaan. Mooi in ons "bewaar-boek", daar komen eigenlijk alle "officiële" opdrachten in. Tof om achteraf door te kijken. Zie je gelijk hoe ze "groeit" in haar "kunst-werken".
We gingen dus op bessen-tocht. Bloem nam haar mande-ke mee én een paraplu. De laatste hadden we gelukkig niet nodig, de eerste was eigenlijk te klein. We vonden een berg verschillende bessen. Het mooie aan zo'n zoektocht is dat ze écht leert kijken en haar omgeving observeren in plaat van overal voorbij te lopen. Ze vond heel wat bessen, maar zag gelijk ook nog andere mooie dingen rondom haar.
Thuis hebben we alle bessen uitgezocht en in glazen potjes gedaan, en dan pletten maar, kijken waar er een bruikbare kleur-sap uit kwam. En ja, dat viel toch behoorlijk tegen, er boven uiteindelijk maar drie bruikbare sappen over. Bij de bramen-sap kiepten we een eigeel (zoals de site van oerverf aangaf)
Dit zou er voor moeten zorgen dat de kleur langer blijft. Het rode en oranje sap gebruikten we puur.
We kozen een mooie grotschildering uit van twee paarden en probeerde er elk één na te tekenen. Iets wat toch nog niet zo eenvoudig was met een twijgje.
Maar goed, we hebben er lol in gehad, we hebben mooie dingen gezien, we hadden een paar heerlijke wandelingen, we hebben lekker gekliederd, we zijn toch wel blij met ons resultaat én de les over grot schilderingen gaan we wellicht niet meer vergeten ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten