woensdag 11 maart 2015

Het EI-project
Het project van de afgelopen weken was "het ei". En dan vooral, welk dier komt er eigenlijk uit een ei. Daar Bloem in haar "vrije tijd" ook heel veel bezig is met "koek en ei kijken", "nieuws uit de natuur", "natuurboeken lezen en bekijken", kwam ze toch zelf al af dat er veel meer dan alleen een kip uit een ei kwam. Was grappig. We hebben dan samen op schooltv naar een aantal filmpjes gekeken. We haalde een paar boeken uit de bib, die we samen lazen. Ik las een boek voor over een koekoek die zijn ei in het nest van een musje leg. Dat vond ze zo gemeen! Zeker omdat bleek dat het koekoeksjong ook nog eens alle messenjonkies uit het nest gooit.
Daarna praatte we over de verschillende diersoorten die eieren leggen, niet alleen vogels, maar ook reptielen, vissen, amfibieën, insecten en zelfs twee zoogdieren (het vogelbekdier en de mierenegel, beide wonende in Australië). We hadden het over de specifieke eigenschappen van deze diersoorten om zo alvast een basis te hebben als we de aparte soorten gaan behandelen.
Daarna wilde we weer een lapbook maken als verwerking. Deze keer wilde ik haar echter graag zelfstandig aan het werk zetten. Ik zette Bloem dus achter Art For Kids Hub en liet haar zelf de eierleggende dieren eruit halen en tekenen. Ze heeft ervan genoten! Uiteindelijk hebben we een lapbook in de vorm van een ei gemaakt en heeft ze alles ingeplakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten