vrijdag 27 februari 2015

TO - groep dag over armoede in Vlaanderen

We hadden afgelopen week weer een leerdag met de TO groep. Deze keer was het thema "Armoede in Vlaanderen". Bloem weet al heel goed dat er rijke en arme landen zijn. Dat er landen zijn waar mensen een heel stuk minder hebben, waar kinderen honger hebben en niet zoveel speelgoed. Waar kinderen niet of nauwelijks onderwijs krijgen. Daar hebben we al eens over geleerd ivm de schoendoos actie in januari. Nu ging het echter over armoede "in de buurt". Een mooi onderwerp om bij stil te staan. Twee mama's namen het programma voor de kleintjes op zich. Met foto's, verhalen, een verwerking door zelf te doen, een werkblad en vragen.... Bloem vond het fijn!
Hoe dat precies allemaal verliep weet ik alleen uit haar verhalen, ik had me aangesloten bij de groep grote. Daar was een programma voorzien door een TO-papa en mama die zelf in de hulpverlening van kans-armoede zitten. Was heel mooi! Er ontstonden echt goede discussie's en iedereen was achteraf voldaan.

Na de les hebben we samen gegeten,


 en een natuurwandeling gemaakt. Daarna was nog tijd voor de mama's om te praten, en voor de kinderen om te spelen. De kleintjes speelde ziekenhuis en de grote gezelschapsspelletjes.

Was weer tof.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten