woensdag 18 februari 2015

Met citroenen een Leplampje laten branden.

Dit experiment was ik al vaker tegen gekomen op internet en Pinterest. En het leek me leuk om "ooit" eens te doen. Mijn oudste zoon vertelde dat hij dit "in theorie" heeft gezien in de technieklessen in het middelbaar. Dus ja, ik dacht, we wachten nog wel even, dat is iets voor later....

Het kwam echter ter sprake bij onze vriend E, een vriend van onze oma. Deze vriend E is zot van Bloem, en verzint voortdurend leuke dingen om te doen.
Hij hoorde dus over dit experiment, en de volgende keer dat we hem zag kregen we alle benodigdheden, uitgezonderd de citroenen, in een zakje, samen met een "werkplannetje".

Op het moment is het voorjaarsvakantie, en wij leren gewoon lekker door. Onze buurmeisjes hadden voor vandaag echtre geen babysit, dus toch maar een vrij dagje om samen te spelen. En we hebben dan ook samen het citroen projectje uitgeprobeerd. Volgend E moest het met aardappelen ook gaan. Dat hebben we dus gedaan, eerst de aardappelen en daarna de citroenen. En ja, het licht ging aan :-)
Heel grappig. Daar het Leplampje niet op volle kracht brand omdat er daarvoor te weinig power in zit hebben we vanavond bij donker nog eens getest. Toen werden de foto's beter.
Tof om te zien, leuk om de verwondering van de kinderen te zien. Met dank aan de hulp van E.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten