vrijdag 16 januari 2015

Project Armoede en de schoenendoos-actie

We hadden deze week "Armoede" als project. De aanleiding hiervoor was de schoendoos actie van Actie 4 Kids. Met onze thuisonderwijs groep gingen we afgelopen donderdag helpen om de klaargemaakte schoenendozen te controleren en eventueel aan te vullen. Om aan Bloem duidelijk te maken waarom we hieraan mee gingen doen hebben we het voordien gehad over armoede. We maakte een mind-map en lazen het boek "De hond van Vlaanderen". Verder nemen we ook het boek van unicef door van "Kinderen zoals jij en ik". Het is vooral een "praat-project".

In de klusjesmand van deze week zat ook de opdracht om zelf een schoenendoos te versieren en vol te stoppen. We namen de lijst erbij en gingen ervoor shoppen. Bloem wilde ook graag dingen van haar zelf in de doos doen. We vulde het info blad in en leverde donderdag de doos in.


2 opmerkingen:

  1. Goed onderwerp waarbij je heel veel kanten op kunt. Wij vullen elk jaar een schoenendoos!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ariëlla, voor ons was het de eerste keer om een schoenendoos te vullen. Was tof om te doen, en de kleine heeft er veel van geleerd! gelukkig deelt ze altijd al uit haar zelf, al komt het besef nu ook el dat er veel kinderen zijn die veel minder hebben dan zij.

    BeantwoordenVerwijderen