maandag 26 januari 2015

Pietje Puk en het pannenkoeken-spook : theater


Bloem was laatst jarig, en juist op die dag moest papa weer voor het werk naar Amerika.Ik was toevallig op internet aan het zoeken geweest naar boekjes van Pietje Puk (de favoriet om voor te lezen op het moment).Daarbij kwam ik een school-theater stuk tegen over Pietje Puk, niet ver hier vandaan, op haar verjaardag. Het theater wordt gespeeld door twee mannen, die beelden samen acht personages uit. Knap gedaan. De klassen die kwamen kijken waren kleuters, en die hadden dat niet in de gaten. Dan merk je dat Bloem al iets ouder is, die zag het aan de broeken :-)Bloem herkende veel van uit de boekjes, vooral ook het lijf-liedje van Pietje Puk. Ze wist ook als enigste dat de bakker "Fijnbol" heette. Maar dat is ook logisch, de boekjes zijn eigenlijk geen kleutervoer :-) Ze zag ook wat er "verkeerd" was. De kleding van Pietje Puk bijvoorbeeld. Dat wordt in elk deeltje beschreven, een geruite broek, zwart jasje en geruite pet. De snor was er dan wel ;-)

Maar ze heeft er van genoten, en het smaakt naar meer! We gaan dus eens kijken of er nog theaterstukken opgevoerd worden dit voorjaar :-)

De dag was ook al goed begonnen voor Bloem, toen ze opstond lag er een laagje sneeuw. Niet al te veel, en de dooi was ook al begonnen. Ik heb haar dus lekker naar buiten laten gaan en ze heeft toch deze schattige sneeuwpop kunnen maken. Tegen de middag was de rest bijna allemaal weg, de pop heeft er toch nog een week gestaan. Toch wel weer een voordeel van ons thuisonderwijs. :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten