dinsdag 27 januari 2015

De klusjesmand (week 2)

We lopen een beetje achter met bloggen over onze leer-reis. We hebben namelijk al ons leergerief ingepakt en zijn bij opa en oma gaan leren in Nederland. Daar deden we natuurlijk ook nog een berg andere dingen, dus heb ik die week de klusjesman laten vervallen. (andere klussen genoeg :-)
Maar het blog over de 2de week stond nog op het programma, bij deze:

wat zat er in de mand?

1. Werkblad honderdveld invullen (math)
2. Puzzel poes (motoriek, inzicht, deze zitten erin omdat ze absoluut NIET van puzzel houd,
    maar ik het wél belangrijk vind, en in de mand vindt ze het ineens niet meer zo erg :-)
3. Karakter, 2 blz schoon schrijven. ( taal, schrijven)
4. Geometrie, figuurtjes natekenen (math)
5. Werkblad splitsen. (math)
6. Proefje met een pot, vuur en een ballon (science)
7. Honderdveld, getallen kleuren. (math)
8. 3D puzzels kubus (math, inzicht)
9. Schoendoos versieren (voor de schoendoos actie)
10. Schoendoos vullen met behulp van de lijst.
11. Schilder de regenboog.
12. Klokkijken oefenen met de puzzels.

Het proefje lukt niet helemaal zoals het moest, ik denk dat ons ballonetje net even te groot was, de bedoeling was dat het vuur zou doven en dat de ballon dan in de pot werd gezogen. Dat lukte ook wel, maar niet volledig in de pot. De ballon kwam vast te zitten en je kon met de ballon wél de pot optillen.
De regenboog schilderen was een "gevolg" van het memo kaartje die week. Leer de kleuren van de regenboog. Ik weet nog dat onze grote kinderen dat op school in het tweede leerjaar ook moesten doen. Zij kregen daarvoor een "ezelsbruggetje-zin" om het te onthouden. Ik deed het bij Bloem anders, bedenkend dat ze een beeldkijker is. We maakte gewoon een kaartje met de kleuren onder elkaar, maar ik schreef elke kleur in de kleur van de kleur :-)
In twee dagen zat het erin, en tegen de vrijdag wist ze het ook in het Engels.
De honderdkaart moest ze eerst eens zonder het voorbeeld proberen, ze was reuze trots dat ze het foutloos kon! Ze begin te "zien" hoe de getallen opgebouwd zijn. Het geometrie opdracht viel ook heel erg in de smaak, ze wil nog van zulke opdrachten :-)
Al met al dus weer een geslaagde mand. Het werkt voor ons, dat is leuk.

2 opmerkingen:

  1. Die puzzel kubusjes kan ik me zelfs nog herinneren van toen ik jong was. Wist niet dat die nog verkocht werden of heb je ze tweedehands? Mijn broer en ik vonden die wreed interessant voor de één of de andere reden LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze komen inderdaad uit de kringloopwinkel! Vijftig cent, zes kubussen, en nog nooit gebruikt aan het doosje te zien. Daar kun je zo'n uitdaging wel voor aangaan :-). Bloem vind ze ook super tof, al is er tot nu toe nog maar één gelukt bij haar. Ik heb er twee in elkaar gekregen, maar zelfs 2D is het niet al te simpel. Maar dat geeft niet, het moet niet te makkelijk gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen