vrijdag 21 maart 2014

Sporten, picknicken en heerlijk samen spelen.

Gister hadden we weer een sportdag met het ondertussen vaste groepje thuisonderwijs-kindjes. De groep bestaat uit kleintjes van 3 tot grote van 16. En dat is reuze tof. Vooral ook om te zien hoe goed zo'n gemengde groep eigenlijk functioneer.

Na de warming up, deden we met z'n allen honkbal. Grote, kleintjes, mama's en één oma die van chauffeur-dienst was :-)
Was héél leuk.

Daarna splitsten we de groep in grote en kleintjes. Bloem valt in de groep van de kleintjes en samen met één van de andere mama's hebben we met hen een groot aantal oefeningen gedaan.
Goed overgooien en vangen, hardlopen, lopen tegen tijd, dribbelen, goal sjotten, goed leren mikken, in de touwen en koppeltje duikelen. Bloem is géén held :-) En van het koppeltje duikelen kon ze al niet slapen. We hebben haar gewoon laten kijken, en uiteindelijk wilde ze dan toch proberen. Het lukt nog niet helemaal, dus dat is voor de volgende keer, maar ik vind het wel heel belangrijk dat ze zelf haar "angst" leert overwinnen. Haar dwingen tot iets werkt totaal averechts, maar op haar eigen tempo komt ze er ook hebben we gemerkt.

Na het sporten hebben we met het heerlijke weer gepicknickt in de speeltuin naast de sporthal. De boterhammetjes waren bij de kinderen heel snel op zodat ze weer konden spelen.
Achteraf zijn we dan verhuist naar het Bulskampveld. Daar kun je mooi wandelen én er is een super leuke speeltuin. Daar hebben we nog een heerlijk middag gehad. De kinderen konden spelen en de mama's ervaringen uitwisselen.
Gisteravond rolde Bloem doodmoe maar tevreden in bed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten