woensdag 6 november 2013

Weekje naar Roekenbosch voor een conferentie.

Vorige week met de herfstvakantie zijn we een weekje naar "Het Roekenbosch" geweest. Een bungalowpark in Limburg/Nederland. We waren daar voor een conferentie, er spraken verschillende predikers uit verschillende landen. (Canada, Duitsland, Rusland, Congo en België).
Het halve park was hiervoor afgehuurd en we kwamen weer veel "oude bekende" tegen. Was erg gezellig en fijn. Er waren ook een hele berg kinderen mee, en vooral veel uit het jaar 2008 (Bloem's leeftijd dus).
Bijna alle kinderen hadden een eigen fietsje mee, voor Bloem hebben we er dan één gehuurd (die mogelijkheid was er gelukkig!)
Ze heeft dus de hele week door het park gecrossed, ze wist eerder de weg te vinden dan ik en 's avonds rolde ze om zeven uur vrijwillig haar bed in :-)
Het huisje voor volgend jaar wilde ze alvast bestellen :-)

Met verschillende mensen kwam het op haar thuisonderwijs. Met verschillende reacties. Sommigen zouden het ook gelijk doen ( maar wonen in Duitsland en daar is het verboden). Eén andere maakte zich alweer zorgen over de sociale kant :-) Dat is echt de meest standaard opmerking die je krijgt als ze horen dat je kind thuisonderwijs krijgt. Haar papa moest er om lachen. "laat ze eens gaan kijken in de speeltuin, Bloem is het enige kleine meisje dat niet bang was van de grote plagende jongens" (het waren echt leuke jongens, die gewoon wat zot wilde doen, maar de meeste meisjes gingen huilen, al deden ze echt niet gemeen ). 

De donderdag morgen was er een kinderdienst. Daar werd het verhaal van de Paulus cake behandeld. 
De grotere kinderen deden het toneelstukje over de cake die wordt gebakken en waar de ingrediënten ruzie maken over wie er nu het belangrijkste is.....
Uiteindelijk kan de cake alleen gebakken worden met ALLE ingrediënten, als er één ontbreekt mislukt de cake. Een mooi thema. Achteraf mochten de kinderen dan cakejes versieren, heel lekker.

Ze leerde ook het liedje "Hand en Voet" van Elly en Rikkert;


En achteraf vertelde Bloem's tante dat ze een "solo" had gezongen, in het Engels!
Josua fought the battle of Jericho. Dat is haar favoriete liedje, en ja, ze kan hem zingen, maar nee, ik had niet verwacht dat ze hem wel "even" zou zingen voor een groep van 50 kinderen waarvan ze de meeste niet kende :-) Dus nee, het komt wel goed met haar sociale kantje :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten