vrijdag 19 april 2013

Zaaien en planten, voorbereiden voor de groentetuin.

Vandaag wat voorbereidingen gedaan voor de groentetuin. We hebben de eierdoppen gespaard en gebruiken die nu al "keek-potje". Bloem heeft ze opgevuld met wat aarde (heerlijk mam, ik pruts zo graag :-)
Daarna in elk dopje wat zaden gezaaid. Eén eierdoos is vol met zonnebloemzaad. Op elk dopje hebben we een Z geschreven.
In de andere doos zit rode biet, Marjolein en basilicum.
Verder hebben we ook in twee 2liter flessen worteltjes gezaaid. Ook zoiets dat we op Pinterest zijn tegen gekomen. Daar on je mooi zien hoe de wortels groeien, moeten we toch ook eens proberen...


We zijn van de week ook alweer in de tuin aan de slag geweest. Bij onze kippen hebben we een kale "berg" aarde. Daar hebben we vorig jaar een mengeling van berm en akker bloemen in gezaaid. Dat zaad kun je aanvragen bij de West Vlaamse provincie. Hebben we dit jaar weer gedaan. Wordt echt mooi. Sommige bloemen van vorig jaar hadden zichzelf ook al voorgezaaid. Ben benieuwd hoe het dit jaar gaat. Een bijenhotel staat ook nog in de planning. Veel bijen verdwijnen vanwege te weinig bloesem en te weinig plaats om eieren te leggen. Hier gaat het vooral om de solitaire bijen soorten. Daar willen we zelf ons kleine aandeel in doen. De hoofd motivatie voor onze bloemweide. Ook vlinders worden er door aangetrokken.
Het weer wil echter nog altijd niet goed mee dit jaar, hopelijk wordt het snel wat warmer zodat onze drie fruitbomen ook in de kippenweide kunnen. Op naar veel bloesem (vind ik nog belangrijker dan het uiteindelijk fruit :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten