dinsdag 2 april 2013

Art-dag, een grote bloem a la Georgia O'Keeffe.

Vandaag weer Art-dag. We proberen elke dinsdag "iets" "Arts" te doen. Gewoon omdat we dan héél lauk vinden, omdat het voor veel dingen goed is. Denk maar aan de fijne motoriek.
Op Pinterest kwam ik weer een super leuk idee tegen. Een les over Georgia O'Keeffe. Deze schilderes schilderde veel bloemen, maar dan in het héél groot. Bijna blad vullend. En dan heel erg in details.
Details is natuurlijk nog wat hoog gegrepen voor een klein meisje van net vijf. Maar een grote bloem tekenen is natuurlijk wel leuk.
We hebben er gelijk een les over warme en koude kleuren van gemaakt.
Dat was heel grappig. Ik vertelde Bloem dat we over de verschillen in kleuren gingen leren.
Warme kleuren dus. "oh, dat is geel zegt ze, want de zon is warm en geel" :-)
Klopt als een bus.
En koude kleuren dan? "Blauw natuurlijk"was het antwoord.
Daar viel dus eigenlijk weinig aan uit te leggen, ze snapte zelf wat er werd bedoeld. We hebben dan wel op de Ipad eens gekeken bij afbeeldingen van warme en koude kleuren, het gehad over primaire kleuren, kleuren mengen. En we kwamen zoveel leuke dingen tegen dat we er beslist een lapbook aan gaan wijden.

Maar eerst het project van vandaag.
Met potlood een schets gemaakt.Dan overtrekken met een wasco-krijtje.zo zag haar Bloem eruit. Ze moet zoveel mogelijk zelf doen, ik stimuleer alleen om nauwkeurig en netjes te werken. 


Daarna hebben we onze bloemen geverfd met warme kleuren.


En de achtergrond geverfd in een koude kleur.


En het laatste onderdeel vond ze het leukst, de wascolijntjes nog eens overtrekken met glitterlijm.
Geef een heel leuk effect (in de originele post gebruikte ze zwarte lijm, maar die heb ik niet. En glitterlijm is toch véél leuker :-)http://pantherspalette.blogspot.be/2012/05/1st-grade-georgia-okeeffe-flowers.html
Hier de link waar het idee vandaan komt, staan veel leuke ideeën op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten