woensdag 8 februari 2017

Project giraf.

Het laatste project dat we deden was over de giraf. Na het landen project over China wilde ik even héél iets anders. Gewoon een dier uitkiezen en naar de bib voor boeken, dat was het plan ;-)
Bloem was al heel snel klaar met haar keuze, giraffen want die hebben zulke mooie ogen!

Het was een leuk project, een lapbook was snel genoeg gevonden op homeschoolshare.com. We namen samen door wat de er in de "boekjes" gevraagd werd, zodat ze weet op welke tekst ze extra moet letten. Daarna lezen we samen (en een deel zelfstandig) de bib-boeken. We hadden er vier! Van makkelijk naar moeilijk. Ze ontdekte dat veel info inderdaad hetzelfde was, maar dat toch in elk boek afzonderlijke dingen staan die je in de andere boeken niet vindt. Daarna heb ik haar eens zelf laten uitzoeken hoe ze alle boekjes ging invullen. En dat begint zelfstand te gaan...... (ik ben niet te ver uit de buurt in geval van vragen). Om van de titel GIRAF allemaal aparte girafjes te maken was haar eigen idee. De achterkant deden we met vingerverf via Art for kids hub. (een super youtube kanaal). 

Vooral de weetjes slaan hier aan, dat de tong van een giraf bij een halve meter lang is en de giraf er blaadje voor blaadje van de boom kan trekken....
Dat een giraf twee kilometer ver kan kijken....
Dat de staart alleen al anderhalve meter lang is....
En zo nog veel meer.
Het was een niet te moeilijk project, maar wel erg leuk. De volgende opzet van de projecten nu gaat zijn dat ze zelfstand leert info verzamelen en verwerken. (Al leer ik stiekem eigenlijk graag mee ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten