zaterdag 25 februari 2017

To-dag: proefjes, ballon-autootjes en wandelen in de modder.

We hadden weer een to-dag afgelopen week. Deze keer een crew-dag én een thuisopdracht. Elk kind moest thuis een proefje voorbereiden van proefjes.nl en die dan voor de groep presenteren.
Op die manier leren ze van elkaar, en leren ze ook iets voordragen voor een groep.
Het was erg leuk. We zagen een ei in een fles verdwijnen, een glas blauw en een glas geel water mengden zich via een bruggetje van keukenpapier in groen water.
We kregen een toonladder van waterflessen die verschillend gevuld waren, leerde dat een vlammetje zuurstof nodig heeft, anders dooft het. dat olie en water absoluut niet mengt. We leerde over moleculen in water en vaste stoffen en nog veel meer. Het was een geslaagd idee, doen we beslist nog wel eens.

Na het proefjes-gedeelte gingen we knutselen, ik had op Youtube een tof idee gevonden voor een ballon-autootje. Ziet er super simpel uit..... maar is het niet ;-)
We hebben heel wat probleem oplossend moeten denken, "is het autootje misschien te zwaar", "de kwaliteit van de ballon is ook belangrijk". "Draaien de assen wel goed", "is de vloer glad genoeg".
Maar uiteindelijk reden de meeste auto's wel! Het was een leuk project.

Als afsluiter gingen we na de lunch nog een wandeling maken in het nabijgelegen natuurgebied van Natuurpunt. Altijd even lekker, uitwaaien. Al waaide het inderdaad wel érg ;-) én had het morgen behoorlijk geregend. Dat werd dus een modderwandeling. Voor de kinderen natuurlijk géén bezwaar, de mama's hebben gelukkig een wasmachine en schoenpoets.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten