maandag 6 juni 2016

Pim, een gewond tortel-duifje

Sinds enige weken hebben we een nieuw "huis-dier". Er fladderde een jong, gewond tortelduifje door de tuin. Zijn rechter vlerk slap en kapot, onder het bloed. Heel zielig natuurlijk.
We hadden nog een leeg kooitje, en daar staken we hem in. Bloem gaf hem direct eten en drinken.
Het eerste uur bewoog hij niet, toen ging ineens het kopje omhoog, keken de kraaloogjes rond en begon hij het voer op te eten.
Wij hadden gedacht dat hij het niet lang zou maken vanwege de vele verwondingen die hij had, maar nu, een maand verder denk ik, is de vleugel bijna genezen en leeft Pim (zo noemde Bloem hem gelijk) nog steeds. Ondertussen in een grote cavia kooi ;-)
De wond heeft eerst heel dik gezeten, maar ziet er nu vooral uit als "nieuw vlees".
De vlerk staat wel scheef, dus loslaten in de vrije natuur zal niet meer gaan, dan is Pim met recht
"een vogel voor de kat". We gaan dus aan een meer permanente woning moeten denken.
Bloem is er van overtuigd dat Pim door een kat gegrepen is, ze vind nu alle katten "stout" ;-)
Volgens opa is het waarschijnlijk een roofvogel geweest. Als een kat éénmaal in een prooi gebeten heeft, gaat hij sowieso dood, al is het van de bacterien die de kat door het bijten over geeft. En daar Pim nog steeds springlevend is.....Pim vanmorgen, lekker in het zonnetje.

De verzorging is Bloem haar verantwoordelijkheid. En ik moet zeggen dat dat me wel verbaast, ze is pas acht, maar zorgt echt al goed voor haar dieren. meestal let ze zelf op of haar dieren eten en drinken hebben, maar ook als ik haar meld dat de eten of drinkbak van Jip leeg is, dan laat ze vallen waar ze mee bezig is en gaat het direct in orde maken. Mooi om te zien dat ze haar verantwoordelijkheid ook neemt. Zorg dragen is toch een belangrijke eigenschap ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten