vrijdag 5 december 2014

Knutselen bij vriendjes.

Afgelopen dinsdag hadden we een "pedagogische studiedag" :-)
De kinderen van een vriendin uit onze gemeente hadden een dagje vrij vanwege een pedagogische studiedag en ze wilde heel graag dat Bloem kwam spelen. Prima, gezellig. Voor Bloem én de "juf".
Daar onze vrienden vlakbij Brussel wonen, kost ons dat wel een ruim uur reistijd. Die tijd hebben we toch even benut voor de les. We namen ons leesboek van meneer de Haan mee waaruit ze heel vlot "even" twee lessen las. Zelf had ze aan papier gedacht zodat ze haar dictee niet hoeft te missen. Dictee is op het moment het favoriete vak......
Verder deden we hoofdrekenen en bespraken vast het uitje met onze TO groep voor de donderdag.
Dat zou gaan over het Rode Kruis, en ze wilde vast weten wat het Rode Kruis nu eigenlijk doet en inhoud. Toen ze hoorde dat de tieners een les over het Rode Kruis en hulp bij natuurrampen zou krijgen, wilde ze weten wat een natuurramp is. Na dat uitgelegd te hebben, haalde ze, met enkele tips van mijn kant eruit wat een natuurramp dan zou kunnen zijn. Aardbeving, Tsunami, vulkaanuitbarsting, overstroming, orkaan, hagelbui, konijnenplaag (ja, echt, daar kwam ze zelf op....bij een teveel aan konijnen die alles opeten kan er hongersnood komen....)
Uiteindelijk was het een erg nuttig, leerzaam en gezellig uurtje in de auto :-).
Aangekomen op de plaats van bestemming bleek onze vriendin knutselwerkjes te hebben voorbereid.
Hieronder een collage van één ervan.

Uiteindelijk deden we op onze "vrije" dag nog erg veel :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten