vrijdag 19 september 2014

Vakantie: Eerst een dagje Kopenhagen, daarna Noorwegen.

We gingen dit jaar laat op vakantie. Eind augustus vertrokken we met zijn tweeën met een volgeladen auto richting Kopenhagen, Denemarken. De papa was daar al een week voor interne opleidingen van zijn werk, vandaag dat we met zijn tweetjes ruim 1000km moesten afleggen. Ging prima, op wat file na in Duitsland. We aten op de boot en waren tegen zes uur in Kopenhagen. Voordat we de volgende morgen doorreden naar onze vrienden in Noorwegen maakte we eerst een stadswandeling. We gingen op zoek naar het bekende zeemeerminnetje en zagen  in het water van de haven honderden kwallen.  
Ook bezochten we de St.Alban Church. Een kerkje dat bij de Anglicaanse kerk van Engeland hoort.
Het werd gebouwd van 1885 tot 1887 met hulp van het Engelse vorstenhuis. Het kerkje is nog bijna volledig in de originele staat.


's Middags reden we door tot juist voor Lillehammer. Daar zochten we een plekje voor ons tentje en de zaterdagochtend reden we het laatste stuk naar onze vrienden nabij Alesund.
Daar hadden we veertien dagen heelijk vakantie. We aten bijna elke dag buiten op hun terras. Volgends de Noren bestaat er geen slecht weer, alleen slechte kleding :-) We trokken dus gewoon een dikke pull aan en genoten van het uitzicht.
uitzicht vanaf hun grote terras
en by night.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten