dinsdag 22 oktober 2013

Een weekje op Engelse taalstage in Sicilië :-)Afgelopen week zijn we naar vrienden van ons op Sicilië geweest. Zij zijn één van de hoofd redenen waarom we Bloem zo jong al Engels leren. Nu kon ze het geleerde in praktijk brengen. Ze had twee weken terug ook al goed geoefend toen twee van de jongens hier een weekje op bezoek waren. Maar nu was het natuurlijk "echt". En ja, het werkt :-) . Al is de woordenschat nog beperkt, ze kan heel goed duidelijk maken wat ze wil en bedoelt, en vooral, ze verstaat prima wat ze tegen haar vertellen. Het ging zelfs veel beter dan we verwacht hadden én ze heeft er voor gezorgd dat de kinderen daar (een groep van toch 15 kinderen tussen 3 en 12) nu toch ook wel Engels willen leren :-) De mama's daar gaan werk hebben :-)

Verder hadden we een fijne tijd. Veel bezoeken afgelegd, véél te veel gegeten, een city-tip gedaan in Palermo. Een dagje naar de kust en daarna eten in een visrestaurant. (en wees er in Italië altijd van bewust dat er véél meer eten komt dan je verwacht! Toen wij vol zaten en dachten dat we klaar waren, begon het pas :-)

Tussen alle leuke dingen door hebben we ook nog de leeslessen gedaan. We zijn nu lekker op gang en willen het niet vertragen. Bloem begint ondertussen echt de lol van lezen in te zien. Ze probeert ook al woorden onderweg te spelen en te lezen. Ik merk dat ze echt weer in een sprongetje zit. Heel leuk om het van zo dichtbij te zien. (al gaat het niet altijd vanzelf :-)

Een deel van het voorgerecht in het visrestaurant.

Een blik over de zee en je verwonderen over het feit dat de kleur totaal veranderd zodra de zon erop staat!

Hier is het kleurverschil een beetje te zien.

En overal kwamen we de "lizzard" tegen,
soms zitten ze daar zelf in huis!

Bovenaanzicht van Palermo

Bloem plus één van haar "pleegbroers"
 bij de beschermheilige van Palermo.
Bloeiende vetplantGeen opmerkingen:

Een reactie posten