donderdag 22 augustus 2013

De boeken van kikker en zijn vriendjes van Max Velthuijs.

We hadden vorige week een DVD meegenomen uit de bib. Ik dacht dat het gewoon een filmpje was van Kikker maar het bleek een musical te zijn. En hij was écht leuk. (gelijk het begrip musical ingevoerd, en dat bevalt Bloem wel :-) Er werden drie verschillende boeken van Kikker verwerkt in een verhaal over verhuizen. Bloem was helemaal "mee" met het jongetje, schaterde af en toe om de gekke poppen en was gelijk weer helemaal in de Kikker-sfeer. (we hebben die boeken al verschillende keren van de bib gehad.

http://www.youtube.com/watch?v=NRUwdgUlclQ

Hier staat een stukje op YouTube waar Bloem erg om moest lachen.

Verder staan veel van de prentboeken ook op YouTube.

Kikker en de vreemdeling.


Onder andere deze wordt verwerkt in de Musical. 

De thema's van de boeken zijn heel herkenbaar.

In de bib hebben we prompt de snippertas van Kikker meegenomen, daar zitten de meeste boeken in, plus een knuffel van Kikker. Vind ze ook altijd leuk.

Van de week kwam ik op het idee om stok-poppetjes te maken van alle figuurtjes zodat ze zelf de verhalen na kon spelen. Ik vond op internet alleen dit plaatje dat bruikbaar was:Als je het plaatje vergroot worden de dieren wat wazig, maar het gaat. Bloem heeft ze netjes uitgeknipt en terwijl ik ze ging lamineren kreeg ze een teken-bui :-) De rest van de dag heeft ze zitten tekenen en plakken. Was echt grappig. 

Dit was het resultaat:


Bloem haar eigen kikker, compleet met rood gestreept broekje :-)

Het idee van stok-poppetjes als verwerking van een verhaal houden we er dus in! :-) en de boeken van Max Velthuijs zijn zeker een aanrader. Ik zag achterin één van de boeken staan dat hij in 2005 overleden is. Jammer dat er geen boeken meer bij komen! Ook het rode kippetje is een boek van hem. Evenals de Olifant en de Krokodil.Geen opmerkingen:

Een reactie posten