maandag 19 augustus 2013

Atlanterhavsparken in Alesund Noorwegen.

We zijn ook een dagje naar atlanterhavsparken geweest. Het lijkt wel een beetje op sealife maar dan enkel met vissen en zeedieren die in de zee rond Noorwegen voorkomen. Was gezellig. 

Een hele grote octopus die tegen het gebouw klimt.

Een water/rots bak bij de zandbak waar de kinderen tussen-schotjes konden plaatsen om het water te bespelen, Bloem kende het idee al van Technopolis, en water is altijd fascinerend voor kinderen.

Er was ook een hele grote voelbak met veel dieren om eens te voelen, alle het handje met de zeester is van Bloem, de andere waren haar toch een beetje te groot :-) Ze heeft wel de kleineren dieren gepakt, en eens gevoelt aan een zee-komkommer, brr, dat voelt echt raar!
Ze hebben daar een reuze aquarium met meer dan 500 vissen. Twee maal per dag worden ze gevoerd door een duiker, leuk om te zien!Bij een ander bassin werden er bakjes met garnaaltjes uitgedeeld en mochten de kinderen de vissen voeren. We hadden geluk, er waren niet zoveel mensen, dus Bloem heeft heel wat potjes gevoerd :-)


Ze hadden ook een stuk met pinguïns, het enigste dier dat NIET in Noorwegen voorkomt. (Pinguïns leven alleen op het zuidelijk halfrond).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten