donderdag 17 november 2016

Ons China-project.

We leerde de laatste tijd over China, was een tof project. We luisterden het luisterboek van "kleine Chang" (Bloem heeft een abonnement op Superboek, en dat helpt ;-). We keken naar verschillen tussen hier en daar, leerde over verschillende culturen, Godsdienst, keken een film van de bib over kinderen in China en lazen het boek "Ik ga naar China en ik neem mee...". Echt een fantastisch tof en begrijpen boek. Geschreven in samenwerking met de universiteit van Leuven. Echt een aanrader.

Voor de verwerking van alle nieuwe dingen die we leerden printte ik het Lapbook van de chinese vertaling van "The empty pot". Het verhaal vind je op verschillende wijze terug op Youtube.

De Keizer is op zoek naar een opvolger en besluit de bloemen te laten kiezen. Ieder kind in het koninkrijk krijgt een speciaal zaadje, na één jaar moet elk kind zijn bloem komen tonen. Het kind met de mooiste bloem wordt de opvolger van de keizer. Het jongetje Ping doet er alles aan om zijn zaad te doen groeien, maar zijn pot blijft leeg. Zijn vader stuurt hem toch met zijn lege pot naar de keizer want "je deed je best, en dat is goed genoeg".
Ping is dan ook super verbaast als blijkt dat hij uitgekozen wordt door de keizer, alle andere kinderen hebben namelijk wél bloemen in hun pot. Dan blijkt dat de keizer de zaden heeft gekookt, zodat het zaad niet kàn groeien, en alleen Ping was zo eerlijk om met een lege pot te verschijnen......
Een mooi verhaal met een toffe verwerking.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten