zaterdag 9 mei 2015

Een tekenles over Wassily Kadanski.

Al heel wat keren was ik, vooral op Pinterest, knutsel, teken en verwerkingwerkjes tegen gekomen in de stijl van Kandinsky. Toen ik dan ook een boekje tegenkwam in de bibliotheek over hem, hebben we eens een art-les besteed aan deze Rus. We lazen het boek (meneer Kandinsky Was een schilder). Zochten de Wikipedia pagina op over Kandinsky en bekeken via Google zijn schilderijen.
Bloem kwam tot de conclusie dat ze het een "rare" meneer vond, het blauwe paardje in het boek vond ze heel grappig, maar met de schilderijen kon ze niet zo veel. Ze houd duidelijk niet van abstracte verfuitvoeringen :-). Ze heeft liever dat een boom duidelijk een boom blijft en niet ineens paars wordt uitgevoerd. Kandinsky schilderde heel kleurrijk, met vrolijke kleuren als hij vrolijk was, met sombere donkere kleuren als hij zich niet blij voelde. Bij die info haalde Bloem wel gelijk de vrolijke  en sombere schilderijen uit de rij, dat vond ze dan wel erg grappig. Ook luisterde Kandinsky naar muziek en geluiden als hij schilderde. En dat laatste hebben we natuurlijk uitgeprobeerd ;-)
We speelde de vier jaargetijden van Vivaldi en maakte een typisch cirkel schilderwerk als la Kandinsky. Was tof om te doen, en Bloem bemerkte dat rondjes verven toch niet zo simpel is als het lijkt :-). Maar ze vind haar tekening wel heel vrolijk geworden, en vond het tof te zien hoe kleuren effect hebben op elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten