maandag 7 april 2014

Dagje Gent.

Vorige donderdag een dagje uit geweest naar Gent met ons TO-groepje. De kinderen kennen elkaar ondertussen goed, en dat is lollig!
We spraken af ergens midden in Gent op een Plein (ik ben de naam alweer vergeten :-). Daar splitsten we in twee groepen. Wij gingen met de kleintjes naar het Gravensteen en vervolgens naar het huis van Alijn. De groep grote kinderen gingen met een gids naar de Miat voor een rondleiding over kinderarbeid. Omdat één gezin met kleine kinderen verhinderd was, was ons groepje niet te groot, maar dat mocht de pret niet drukken. Bloem had zich erg verheugd op het kasteel (ze houd van kastelen en we hebben er twee zomers geleden in de Ardennen ook een aantal gedaan). Het Gravensteen is echter héél veel smalle trapjes op en af, en dat vond ze achteraf toch een beetje te veel van het goede :-) daarbij miste ze de roofvogels :-) , die horen eigenlijk bij een kasteel. Het super grote zwaard was wel erg mooi en de martelkamer hebben we overgeslagen met onze ukkies :-)

Daarna zijn we naar het huis van Alijn geweest. Dat was echt tof! Al die oude dingen, zien hoe kinderen vroeger leefde en speelde.....Even op de ouderwetse schoolbank zitten. Pillen tegen de slapeloosheid kopen in een ouderwetse apotheek. Ruiken aan alle geurige kruiden. De baljurken bewonderen.


En bij het deel uit de jaren 70 en 80 waande ik me terug in de keuken van mijn oma. Was echt tof.

Daarna de groepen terug samen gevoegd en in een parkje de boterhammen opgegeten. Al was er meer interesse voor een mini-chiwauwau-pup :-)

Als afsluiter van de dag zijn we naar een speelplein in Melle gereden. Eén van de grote jongens had een spel voorbereid. Allerlei opdrachten uitvoeren in de speeltuin, in een team van een grote met een kleine. Als de kleine de opdracht goed kon volbrengen werden er meer punten verdient. Ook waren er twee mama's tikker waardoor je de gewonen punten weer kon verliezen. Een beetje doordacht spelen en zeker samenwerken was dus wel nodig. Het was heel goed in elkaar gezet en iedereen heeft vol enthousiasme meegedaan. Was heel leuk. Achteraf was er luid applaus voor iedere ploeg, gelijk welke plaats ze hadden bereikt in de stand. Bloem vond dit nog het leuktse onderdeel van de dag.
Daarna nog een uurtje vrij spelen en weer voldaan richting huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten