vrijdag 20 september 2013

Naar Pairi Daiza geweest op zoek naar de Olifant!

We hebben Bloem eerst het alfabet aangeleerd voordat we met leren lezen begonnen.
Dit hebben we gedaan met een dier per letter. Zo leerde ze de letter, en gelijk ook een dier beter kennen.
Hier vind je de link naar de bijbehorende kleurplaten. Deze hangen nog steeds boven de keukentafel en gebruikt Bloem als geheugensteuntje. (we hebben er ook al verschillende vrienden mee aangestoken :-)

We hebben haar toen belooft al de dieren ook eens in het "echt" te gaan bekijken als de zebra klaar was. Hebben we ook gedaan. We zijn met haar naar de Zoo in Antwerpen geweest. Hebben daar veel van de dieren gevonden, maar de olifanten waren juist de week voordien verhuist naar Plankendeal.

Daarna hebben we nog sealife gedaan, en een dierenpark in de Ardennen, maar de olifant ontbrak nog steeds. Afgelopen maandag had papa een dagje vrij en toen zijn we een poging gaan wagen in Pairi Daiza. Dat bleek veel dichter bij te zijn dan alle andere dierentuinen én het is zeker de moeite! Een ontzettend mooie dierentuin, heel ruim, je komt er verschillende culturen tegen, Afrikaans dorpje, Chinese tempel, Japanse tuinen, een stukje Australië met loslopende kangoeroes! Echt de moeite waard. We hebben bijna de hele dag nodig gehad om alles te kunnen zien. En achteraf bleek op de kaart dat we toch nog dieren gemist hadden. We gaan dus zeker nog eens terug. Zeker ook omdat we hoorde dat vanaf volgend jaar Panda's zijn te bewonderen. Die wil ze natuurlijk ook zien!

Een kleine selectie uit de foto voorraad:

dze vogel wilde graag mee eten

het vissenhuis kan concurreren met sea-life

een lepelaar

azie- continent

eindelijk een echte olifant!

afrikaans dorp

rijstplanten

overzicht vanaf de toren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten