dinsdag 3 september 2013

De "echte" start van het nieuwe leerjaar.

Vanaf vandaag werken we weer "gestructureerd".
We hebben een dagprogramma, en dat werken we netjes af.
Bij elk onderwerp dat af is mag Bloem het bolletje erachter kleuren in haar agenda, zo ziet ze precies hoever ze al is.
Ik had er voor vandaag zes dingen opgezet.

We beginnen de dag met Bijbellezen. Sinds vandaag zijn we gestart met Bible Road Trip.
Het is een notebooking programma in het Engels. Maar wij doen het gewoon in het Nederlands. Wel lees ik ook alles even voor in het Engels, gewoon voor de klank en voor alle woorden die al verstaan/begrepen worden. We hebben Engels toch ook in ons programma zitten, zie eerdere post's.

Als tweede even het alfabet geoefend met de alfabet rups. Deze.

Daarna leren lezen. Dit doen we met Methode de Haan. Vorig jaar waren we al een heel eind gevorderd, en ik heb nu ervaren dat een schoolvakantie van twee maanden aanhouden niet echt bevorderlijk is op deze leeftijd. Ze is een heleboel vergeten en baalt er zelf erg van. We zijn dus even begonnen met herhalingen, en eenmaal bezig ging het dan toch wel weer vlot.

Daarna hebben we ons gedichtje van dit moment geoefend. Even lekker zot kunnen doen. (we zijn vorige week al begonnen op de fiets, er komt nog een aparte post over het gedichtje)

En als laatste twee opdrachten drie werkblaadjes over fijne motoriek en wiskunde.
Ik wilde het hierbij laten, maar Bloem vond dat er nog Art bij moest vandaag, ze is op het moment erg in de "mood" van paarden tekenen. Ze worden ook steeds gedetailleerder, erg leuk. Ze heeft dus nog "de koningin te paard" getekend in het tekenboek. Dit tekenboek is degene die we netjes bij houden. Daarbuiten tekent ze nog héél veel op losse blaadjes (en helaas, je kunt echt niet alles bewaren :-) In het "bewaar-boek" doet ze dan nog extra haar best.

de koningin te paard.
Nu is het middag-pauze, we gaan wat eten, en voor vanmiddag staat Engels nog op het programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten